Edmond Bordeaux Székely

A kiválasztott tanításai

Ez a könyv a világhírű, arámi nyelven íródott Esszénus Béke Evangélium negyedik könyve: A Kiválasztott tanításai, amely a Vatikán Titkos Levéltárában talált ősi arámi kézirat egy másik része. Jézus és az esszénus közösség öregjeinek különlegesen szép szavai a remény és az inspiráció üzenetét hozzák el félrevezetett korunk eltévedt emberének. A könyv először 1981-ben lett publikálva, 44 évvel később, mint az első könyv angol nyelvű kiadása.

Tudományos vegetarianizmus

IRÁNYMUTATÓ AZ ORGANIKUS, ÖKOLÓGIAI TÁPLÁLKOZÁSHOZ

Pszichoszomatikus étrend

"Az emberi szervezet fenntartása nem csak az ebédlőasztalról elfogyasztott ételektől függ, hanem különböző más természeti erőktől is. Testünk dinamikus egységet képvisel ezen erők terében. Egészsége jobban függ ezektől, mint a gyümölcsökre, zöldségekre és gabonafélékre alapozott tudományos étrendtől.

Az ember teljes együttműködése az Univerzum összes erőivel jelenti egészségének, jóllétének és boldogságának végső kritériumát.

A tudományos vegetarianizmus ezt is figyelembe veszi.Tudatában van annak, hogy a Nap, a levegő, a víz és a föld természeti erőinek közvetlen abszorbeálása az emberi szervezetbe ugyanolyan lényeges, mint azoknak a megfelelő táplálékon keresztül való bejuttatása. A tudományos vegetarianizmus figyelembe veszi, hogy ezen erők mindegyikét tudatosan kell hasznosítani…

Az emberi szervezet két részből áll. A vegetatív idegrendszer összhangban van a természet összes törvényével, mert az irányítja a test összes automatikus folyamatát tökéletes harmóniában a természet törvényével. A szív verése, a pulzus, az emésztőrendszer, mindig a természet törvényével összhangban működik.

Azonban az ember központi idegrendszere, amely minden tudatos és önkéntes tettét és gondolatát vezérli, nem funkcionál ugyanolyan összhangban a természet törvényeivel és erőivel. Az összes diszharmonikus tevékenység forrása a központi idegrendszer. Negatív gondolatok és érzések onnan, és csakis onnan erednek. Például amikor az ember eltér a megfelelő étrendtől, központi idegrendszere az, ami arra ösztökéli, hogy ezt tegye. Minden rossz késztetés a szervezetnek ebből a részéből származik…

A vegetatív idegrendszer megtesz mindent, hogy korrigálja azokat a károkat, amit a központi idegrendszer okoz. Amikor természetellenes ételek kerülnek a szervezetbe a központi idegrendszer akaratával, akkor a vegetatív többletmunkára serkenti a szívet és a vért, valamint a tüdőt, hogy feloldják és elpusztítsák. A mirigyek rendszere a kémiai kiválasztással segít ebben. Ezek a folyamatok ismétlődnek heteken, hónapokon, sőt hosszú éveken keresztül, míg a szervezet ellenálló képessége végül összeroppan, és elkezdődik a betegség.

A központi idegrendszer nem csak a természetellenes fizikai életbe kényszeríti a szervezetet, hanem olyan lelki mérgeket is produkál, amelyek sokkal ártalmasabbak, mint a kémiai eredetűek. A vegetatív idegrendszer soha nem így működik. Csodálatos együttműködés van a testben, minden sejt és szerv között. A szív nem csak saját magáért dolgozik, hanem az egész szervezetért, és minden testrészbe egyformán juttatja a vért. A tüdő nem csak magának szívja fel az oxigént, hanem minden szerv érdekében; és az emésztőrendszer is tápanyagot juttat minden testrészbe. Az összes testi funkció együttműködik egy tökéletes kooperációban. A vegetatív idegrendszer emberbarát…

Minden élet, minden növekedés egy vitális erőfeszítés, hogy leküzdjük a nehézségi erőt. A növény lentről fölfelé növekszik azon energiákat abszorbeálva, amik képessé teszik életerejét a gravitáció legyőzésére; növekedése az élet diadala a halál felett. Az emberi szervezet olyan vitalitással rendelkezik, ami sokkal fejlettebb, mint a növényeké. Ha a szervezet abszorbeálja a föld vitális energiáit, akkor ellen tud állni a nehézségi erők destruktív hatásainak. Ha elszigeteljük magunkat ezektől a környezetben működő vitális erőktől, akkor a gravitációs erő egyre inkább dominál, és különböző betegségek jelentkeznek. Ezért szükséges, hogy az ember kihasználja az összes energiaforrást és a harmónia minden forrását, hogy képes legyen megküzdeni a nehézségi erővel…

A tudományos vegetarianizmus így az ember minden oldalú harmóniáját tanítja az Univerzum teljességével. Az egészség az ember kötelességévé válik az emberi társadalommal, és fejlődéssel szemben; nemcsak egyéni problémát jelent, hanem az egész emberiség problémáját is…”