Edmond Bordeaux Székely

Az esszénusok ismeretlen könyvei

A könyv az arámi nyelven íródott világhírű Esszénus Béke Evangélium második könyve. Az eredeti arámi és héber nyelvből fordított gyönyörűen illusztrált könyv negyven év állhatatos munkásságának eredménye. Mindazokhoz szól, akik türelmesen vártak a huszadik század szellemi sivatagában az ígéret földjére, az első könyv folytatására. „Három út vezet az Igazsághoz. Az első a tudaté, a második a természeté, a harmadik a múlt generációk felgyülemlett tapasztalatain alapszik. Beláthatatlan idők óta az ember és az emberiség mindhárom utat követi.”

A Hétszeres Béke c. fejezet egyik gyönyörű részletének ezoterikus értelmezése.

Szentesy Zsuzsa

„Testem egy hintó, a szívem a paripa, és a kocsis a Szellemem.”

Ha a testünk és szívünk (lelkünk) jó állapotban van, akkor a Szellemünk úgy száguld velünk, mint egy táltos paripa. Ha viszont le van romolva, akkor csak döcög, meg-megáll, néha még föl is bukik, de sehogy sem halad. A beteg test szellemének a hintója olyan, mint egy ócska kocsi, amivel csak szemetet (tudatlanság, önzés, egoizmus, irigység, féltékenység, félelem, kisebbségi érzés, stb.) lehet szállítani, a ló (a göthös, kivénhedt gebe) alig tudja húzni, és a kocsis folyton csak kiabál, elkeseredetten üvöltözik, nógatja, de a szerencsétlen állat ezzel a nehéz teherrel nagyon nehezen jut előre.

Aki a Törvényt nem akarja megismerni, és betartani, az előbb-utóbb elbukik!

Ha a kocsis nem tudja a göthös lóval a lerobbant hintót (beteg, fáradt, elnyűtt testet) irányítani, másik hintót (új testet) fog kérni. 

A beteg test szellemének rozoga kocsija óriási túlsúllyal van megterhelve, pl. a fent említett rossz emberi tulajdonságokkal, egészségtelen, a szervezetre káros, mérgező ételekkel, italokkal, valamint káros szenvedélyekkel, és abból adódó rossz szokásokkal.

Ha viszont a hintó tele van szeretettel, békével, jósággal, akkor a paripa száguld, repül, duzzad az erőtől, szellemének, a kocsisnak, szinte nincs is munkája vele, csak a fontosabb útkereszteződésekben kell irányítania. 

Minden szellemi lény, tiszta lappal, óriási tervekkel, fogadalmakkal születik vissza a földre.

A Föld Anyától csodálatos hintót kap (egy egészséges, ragyogóan szép testet), egy erős, gyönyörű táltos paripát (meleg, barátságos, szerető szívet), és a Mennyei Atya adja hozzá a világos, értelmes, tiszta szellemet (kocsist) aki segíteni fog neki abban, hogy az adott földi életben a vállalt tanulási programot, a Törvény mindenkori betartása mellett teljesítse.

Az a Szellem, aki elhanyagolja a kocsiját (testét) és nem gondozza a lovát (szívét, lelkét) előbb-utóbb elbukik.

Az a Szellem, aki gondosan ápolja testét, szeretettel és jósággal tölti fel szívét, lelkét, annak nagy lesz a jutalma és boldog az élete.

(E.B.Székely: Esszénus Béke Evangélium Második Könyv, Living Earth - Élő Föld Kft. 2008.)